Tre olika Citat.

Hejsan,
Idag tänker jag bjuda på tre olika citat från mig. 

1) "De försökte banka in informationen, men jag behöver andas in den"
2) "lägg inte allt ansvar på eleven, det finns utlärningssvårigheter också, inte bara inlärningssvårigheter"
3) "Man är mer än sitt funktionsnedsättning, man är först och främst en människa"


Bakgrunden till Citat 1 och 2 är:
Den 6 december 2017, var jag med i panelsamtal under en frukostseminariet som 
SPSM (specialpedagogisk skolmyndigheten)  hade ordnat. frukostseminariet gick under "Hur skapar vi en skola där elever med språkstörning kommer till sin rätt?"
ℹ️
Läs mer på: https://www.specialnest.se/

Det finns också en länk till SPSMs youtubesidan om du vill ser hela seminariet.
🗣️
Mer om Citat 2:
Jag har genom hela mitt liv hört talas om inlärningssvårigheter hit och dit. Jag, personligen, tycker det är orättvist sätt att  ser på det hela, man ser inte hela bilden då.


🖼️
Därför tänker jag att om det finns inlärningssvårigheter så finns det alltid utlärningssvårigheter. Eftersom om en av dessa två finns, så finns alltid den andra delen också med.
 🤔
Ett exempel: 
Om läraren använder en utlärningsmetod, som inte matchar elevens inlärningsstil, så blir det såklart svårt för båda två (läraren och eleven), men att läraren lägger hela ansvaret på eleven och bara prata om inlärningssvårigheter och inte ser sin egna bris på kunskap. Så blir det inte bra.
🌟
För lärarens del, så finns det massor med hjälp att få. Allt från kollegor, skolan, eleven själv,  Specialpedagogiska Skolmyndigheten Skolmagi Skolporten , kurser, sidor på sociala medier (ett par exempel är: Magister Nordström , Funka Mera ) och så vidare. Tänk på att skolan är till för eleven. 
🧍


Bakgrunden till Citat 3:
Det här citatet använder jag nästa alltid när jag föreläser. Jag blev så trött på att många människor glömmer att ser Hela människan och ser bara diagnosen.
❤️
Det finns så många duktiga och inspirerande Facebooksidor som har massor material och bra tips och råd. Jag fick tyvärr inte med er alla här. Så hjälp mig gärna, genom att tagga konton i kommentarerna. Så att andra kan hittar dessa. 
Tack på förhand.

#utlärningssvårigheter

4 Jun 2023

Välkommen hit 
Känn dig som hemma laughing

Facebook

 Kontakta mig:

flickanmedsprakstorningen@gmail.com 

Länkar till N.nu