Vägen till körkortet

 

Jag har skrivt ett kort version om min väg till körkort 

Dagen efter när tio år gått och det var dags för ett nytt, var i år ( den 2 / september - 2018 ) Skriv jag ett inlägg som var till för att lyfta fram att det gått 10 år

Nu efter några månaders arbete och avbryt för andra saker känner jag att jag har något att ge ut. På några av sociala medier (facebook och instagram) kommer jag delar upp det här inläggen i 3 delar eftersom den är så lång och kan vara svårläst, här kommer dock hela inlägget finnas i sin helhet. Om du behöver hjälpmedel för att läsa så använd dig gärna av detta eller/och gör pauser.

Vägen till körkortet: (den långa historien )


Datumet: 12 Juni 2007 tog jag min första körlektion med en trafikskola innan hade jag kört en hel del ihop med min pappa i några år. Jag körde därefter både privat och i skolan. Jag skriv ett inlägg om den första körlektionen på min blogg jag hade på den tiden. Här kommer en bit av texten i inlägget:

"Det var lite nervöst i början, Men det gick över strax därefter att jag satt i bilden. Vi körde nära svampen (i Örebro) Det var en bra väg att köra för första gången med en annan bil. En snygg sådan man kunde göra en massa saker med den..."
"Det var faktisk riktig roligt! Så för min del är det nu att plugga teori och planera hur jag ska lägga upp körningen m.m."

Några inlägg senare skriver jag om att jag hade varit med i en dagskurs om manövergård för att till exempel träna att vända en bil i trånga utrymmen m.m. Vilket var nervöst och roligt. Idag är jag så glad över att jag gick på denna kurs.

Av okänd anledning skriv jag inget blogginlägg om halka, vilket var otroligt lärorikt och kul. 

 

Körkortsteori:

Under den här tiden jag bara körde privat använde jag mig av ett dataspel vid namn Bonniers trafikskolan 4.0 (ser bild) och fortsatte med det även under trafikskola perioden och tills jag klarade av spelets slutprov 2 gånger.

Jag använde mig också mycket av trafikskolans teorispel. Min trafikskola erbjud mig också extra teorilektioner med samma trafiklärare som jag vid den här tiden även övningskörde med, vilket var otroligt bra eftersom vi då kunde väva in teorin i körningen.

Min körkortsbok som jag hade, som var ny då, hade en cd-skriva till som jag ofta lyssnade när jag var på resande fot men också använde som en talbok (En talbok innehåller både tal och text, det innebär att du kan läsa och lyssnar samtidigt. Eftersom man använder flera sinnen samtidig så kan det underlätta för inlärningen.)

När jag hade klarat teorispelet både i trafikskolan, hemma (Bonniers trafikskola) och när min trafiklärare tyckte att det var dags så blev jag anmäld till teoriprovet/kunskapsprov på vägverket (som lades ned 31 mars 2010). Under den här tiden hade vi (föräldrarna och jag) också ansökt om förlängd provtid vilket också gick igenom men aldrig användes eftersom jag klarade med god marginal/avstånd från kravgränsen för att få godkänt på första försöket. Datum för teoriprovet på dåvarande vägverket var 10 juni 2008.

 

Uppkörningen:

Jag hade min uppkörning den 1 september 2008.
Det var en otroligt nervöst och livrädd person som gick upp vid 06:45 för att ta bussen till stan vid 07:54 (pappa skulle hämta mig och skjutsa mig till tåget för att åka tåg till den folkhögskolan jag då pluggade på) Jag smågrät nästan hela uppkörningen, den jag körde upp för frågade varför och så pratade vi en del om det. Tillslut var vi tillbaka till starten ( vägverket) Där personen jag hade kört med sa att jag var godkänd, jag sa tack och något mer som jag inte minns och räckte fram "fel" hälsa hand av ren nervositet. När jag försökte förstår att jag faktisk hade klarat uppkörningen på första försöket, vilket tog tid, smågrät jag igen när pappa kom och hämtade mig. Jag sa något i stil med -Jag gjorde mitt bästa... och blev tyst, i pausen sa han i stil med -det tror jag absolut, Jag hämtade andan och sa...-och jag klarade det!

Det var inte ett enda öga som var torrt i den bilen just då.
Lyckan var total. Efter mycket tid, pluggande, tårar, tålamodsprövning, missförstånd,  göra om, träna mer, pengar, så hade äntligen vägen mot körkortet nått sitt slut.
Nu har det gått 10år(+110 dagar)  sen jag tog körkortet och har ett nytt kort i mina ägor

Den här historian har jag hämtat mycket kraft och villestrycka i från i 10år och kommer försätta med det i många år till, av många orsaker.

Jag delar med mig av detta för att jag hoppas att DU som gör din egna resa mot körkort ska hämta kraft och energi. Kan jag så kan du ❤️

20 Dec 2018

Välkommen hit 
Känn dig som hemma laughing

Facebook

 Kontakta mig:

flickanmedsprakstorningen@gmail.com 

Länkar till N.nu